Aplicatia xTrackPOD (Proof Of Delivery - dovada livrarii), este conceputa pentru confirmarea livrarilor de marfuri si documente catre destinatari, confirmare ce se realizeaza de catre delegat pe teren. Scopul principal al acestui tip de aplicatie este acela de a salva informatii reale referitoare la livrari, data si ora livrarii catre client, loturi livrate, sume incasate.
Pentru a minimiza investitia utilizatorului si pentru a fi o aplicatie utila caselor de expeditie ce nu au flota proprie, aplicatia este functionala pe orice dispozitiv mobil cu sistem de operare de tip Android, IOS, Nokia, Windows Mobile, BlackBerry.
Validarea se efectueaza de pe terminal de catre delegat la momentul livrarii, prin introducerea/ scanarea numarului documentului si a codului de palet (pentru marfa). Confirmarea platii se poate face si prin numarul de chitanta si valoarea achitata.
Aplicatia este usor de utilizat si de instalat pe orice terminal portabil, prin download de aplicatie, instalare si configurare automata. Refuzul receptiilor se salveaza cu un cod motiv pe terminalul portabil de catre delegat iar aplicatia le trimite automat catre centru (server).