Generarea comenzilor de transport in xTrack TMS se realizeaza la comanda operatorului pentru toate zonele simultan. O comanda de transport se genereaza pe baza a diferite criterii:

  • criteriul rentabilitatii in functie de caracteristicile paletilor. Astfel, o comanda de transport nu tine cont de zonele de livrare ci de pretul transportului.
  • limitarea de greutate la destinatia finala. Comenzile de transport se vor genera pentru un tip de mijloc de transport. Utilizatorul poate selecta mijlocul de transport din lista mijloacelor de transport preferate sau o companie care detine tipul respectiv de mijloc de transport. Formarea unei comenzi de transport reprezinta completarea tuturor datelor necesare despre un transport, paleti, greutate, volume, destinatii, tip auto, numar, prestator servicii transport.
  • Pret minim posibil calculat pentru respectiva varianta cu cel mai avantojos pret al furnizorilor. Selectarea unui alt transportator se poate face de catre utilizator inaintea confirmarii. Schimbarea prestatorului si a pretului se va face de catre o persoana autorizata care specifica si motivul.